Lapik sibul “Stuttgart”
2,89 € – 10,00 € sis. KM
Kasvatatud Põlvamaal
Sibulad võivad olla ühed kõige enam alahinnatud köögiviljad maailmas. Need on juba rohkem kui 3500 aastat olnud inimeste igapäevase toidulaua osa pea terves maailmas. Kuid vähesed mõtlevad sellele, kui väärtuslik lisand meie toidulaual on sibul ja terve tema sugulaste perekond. Sibula võib julgelt asetada toiteväärtuselt samasse ritta, kuhu kuuluvad kallihinnalised ja palju reklaamitud supertoiduained.
Kasvatamine
Keskvalmiv sort Saksamaalt on pikaajaliseks säilitamiseks. Mõõdukalt teravamaitseline keskmine kuni suur ja ümar kuni ümarlapik sibul. Kuivsoomused pruunikaskollased, sisu kreemvalge, tihe.
Kõige sobivamad on parasniisked, toitaineterikkad, hea struktuuriga kerged kuni keskmise raskusega nõrgalt happelised kuni neutraalsed saviliiv- või liivsavimullad. Armastab päikesepaistelist ja tuultele avatud kasvukohta. Kasvu algul on ta nõudlik ka mullaniiskuse suhtes. Sibulate valmimise ajal on aga liigne niiskus ebasoovitav.
Sibulate kasvatamine seemnete otsekülvist, taimede ettekasvatusest ja tippsibulatest.
- Lisainfo
- .
Lisainfo
Sobib | Praadimiseks |
---|---|
Kogus | 1 kg, 5 kg |